Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΧΡΗΣΗ ΛΑΜΠΑΣ UV - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για τη  χρήση της uv λάμπας που χρησιμοποιείται για το μόνιμο και ημιμόνιμο μανικιούρ και τη συσχέτισή της με καρκίνο του δέρματος. Πριν ένα μήνα λοιπόν, το αμερικάνικο ινστιτούτο για τον καρκίνο του δέρματος έπειτα από μελέτες που διεξήγαγε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση της  λάμπας uv που χρησιμοποιείται κατά το μόνιμο μανικιούρ ενέχει ένα μικρό, αλλά όχι ασήμαντο ρίσκο, για την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος.

Ο κίνδυνος αφορά τον δεύτερο πιο κοινό τύπο καρκίνου του δέρματος που προκαλείται έπειτα από μακροχρόνια έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία κι εμφανίζεται στις περιοχές των χεριών και γύρω από τα δάχτυλα.
Η πρόταση του ινστιτούτου είναι η  χρήση μιας αντηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας 15 ή παραπάνω πριν από το μανικιούρ(μόνιμο ή ημιμόνιμο).
 Η Elizabeth Κ. Hale,  Αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου επίσης συνιστά τη χρήση λάμπας led η οποία θεωρείται ακίνδυνη.
Προσωπικά πιστεύω ότι σε όλα υπάρχει μέτρο, ένα όριο. Είμαι υπέρ όλων των τεχνικών και μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα για να κάνει τον εαυτό της να νιώσει καλύτερα, σε σημείο όμως που δεν επιβαρύνει την υγεία της. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν μόνιμα χτιστά τα νύχια τους επί έξι μήνες, ένα χρόνο και παραπάνω. Σε σημείο που έχουν ξεχάσει πως είναι τα δικά τους νύχια.
Και μη πάμε μακριά αφού μιλάμε για καρκίνο του δέρματος, γιατί καλοκαιράκι έρχεται. Πείτε μου πόσες από εσάς δεν κάθισαν επί ώρες σε μια παραλία πασαλειμμένες από πάνω έως κάτω με λάδια τύπου caroten και με δείκτη 0 %. Προσωπικά έκατσα πολλές. Κι όχι απλά με λάδι. Είχα πάρει και το αντίστοιχο βαζάκι της caroten που έμοιαζε με τζελ για να κάνω σετ! Όχι ότι έχω κάτι με την εταιρεία, ίσα ίσα, που είναι μοναδική στο είδος της και ελληνική. Αλλά να, αν τα βάλλεις όλα κάτω θα δεις ότι και με δείκτη 30 αν πας στην παραλία πάλι θα μαυρίσεις. Ίσως με μια μικρή καθυστέρηση αλλά θα μαυρίσεις. Και τα νύχια σου αν φτιάξεις 5 κι όχι 15 φορές το εξάμηνο πάλι θ ΄ αντέξεις. Όλα είναι θέμα μέτρου.
Γι αυτό κορίτσια αντιηλιακό ΠΑΝΤΑ  χειμώνα καλοκαίρι και τώρα πια και πριν από ένα καλό μανικιούρ.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άρθρο ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.skincancer.org/media-and-press/press-release-2013/nail-lamps.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου