Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Χρήση λάμπας uv ή led;

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον πολυμερισμό του ημιμόνιμου βερνικιού με τη χρήση λάμπας uv και  led.
Τα περισσότερα από τα ημιμόνιμα βερνίκια τώρα πια είναι νέας γενιάς, πράγμα που σημαίνει ότι πολυμερίζονται και με uv και με led ακτινοβολία. Όπως και να έχει είναι καλό πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά να ρωτήσετε τον προμηθευτή σας για να έχετε έναν σίγουρο και αποτελεσματικό πολυμερισμό.
Όλα τα φουρνάκια είναι uv ακτινοβολίας. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν είναι η τεχνολογία των λαμπτήρων. Όλες οι λάμπες είτε πρόκειται για uv είτε για led, έχουν ώρες λειτουργίας ζωής. 
Στην περίπτωση του uv συνήθως πάνω στο 6 μηνο είναι καλό να αλλάζουμε λάμπες, ή τρίμηνο αν κάνουμε παραπάνω από 3 ώρες χρήσης την ημέρα. Σε περίπτωση που έστω και μια λάμπα δεν λειτουργεί σωστά τότε δεν έχουμε σωστό πολυμερισμό, άρα δεν έχουμε και καλό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει βέβαια κι αν μια από τις λάμπες αναβοσβήνει. Θυμίζω ότι κάθε λάμπα δίνει 9watt, 4 λάμπες 36watt. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα 36 watt είναι απαραίτητα. Γι αυτό πάντα να συντηρείτε σωστά τα φουρνάκια σας. Άλλωστε με τις τιμές στις λάμπες που βρίσκει κανείς στην αγορά είναι προτιμότερο να αλλάζεις φουρνάκι παρά λάμπες .Και δεν το λέω χαριτολογώντας. Το εννοώ.
Τώρα, στην περίπτωση του  led, απλά μετράμε ώρες ζωής.
Θα έλεγα ότι η χρήση uv είναι περισσότερο δημοφιλής και σίγουρη. Ξέρεις ότι κάθε στρώση θέλει 2' (μιλάμε πάντα για το bluesky) ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Κάτι βέβαια που στην led λάμπα δεν ισχύει. Κι ενώ το bluesky πολυμερίζεται σε λάμπα led, αυτό που έχω να σας πω με σιγουριά, είναι να ρωτήσετε τον προμηθευτή της λάμπας σας. Αυτός θα ξέρει σίγουρα να σας πει τους σωστούς χρόνους. Κι εκεί κάπου οι απόψεις διίστανται. Οι μεν λένε ότι παίζουν ρόλο τα watt, οι δε ο μέγιστος χρόνος .Λάμπα με λάμπα διαφέρει σαφώς. Για αυτό δοκιμάστε τους χρόνους και μόνες σας και δείτε σε ποια λειτουργία έχετε την καλύτερη απόδοση.
Οι περισσότερες προτιμούν uv για λόγους ασφαλείας, πολλές δουλεύουν τα led για λόγους ταχύτητας. Εσείς τι από τα δύο προτιμάτε;