Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ενυδατωμένα και γερά μαλλιά..

Τώρα το καλοκαιράκι τα μαλλιά μας χρειάζονται φροντίδα  περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Λίγο η θάλασσα, λίγο η ζέστη, λίγο οι βόλτες με τη μηχανή..πόσο να αντέξει κι αυτό το μαλλί το "έρμο";
Γι αυτό λοιπόν έχετε στο μυαλό σας οτι 3 προϊόντα δε θα πρέπει να λείπουν από το μπάνιο για να βγάλετε ωραία το καλοκαιράκι:
1)μάσκα μαλλιών 
2)μετάξι ή σιλικόνη ή argan oil ή οποιοδήποτε άλλο λαδάκι ταιριάζει καλύτερα στα δικά σας μαλλιά 
3)ένα σπρέι μαλλιών που εφαρμόζεται πριν την έκθεση σας στον ήλιο και ταυτόχρονα πριν μπείτε στη θάλασσα .Θωρακίζει την τρίχα με αποτέλεσμα να μην αφήνει το αλάτι να εισχωρήσει, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και ενυδατωμένα. Πολλές φορές τώρα που το σκέφτομαι θυμάμαι αρκετές να το χρησιμοποιούν αφού βγουν απ ' το νερό, πράγμα μάταιο. 
Προτιμήστε τα κομμωτηριακά  είδη γιατί και επαγγελματικά είναι και λιγότερη ποσότητα χρειάζεται να βάλεις και πιο οικονομικά σου βγαίνουν αν το καλοσκεφτείς.
Έξυπνη συμβουλή: αφού λούσετε τα μαλλιά σας, πάρετε την υγρασία με μια πετσέτα άπλωστε μικρή ποσότητα μάσκας από τη μέση και κάτω. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μεμβράνη ή φορέστε ένα νάιλον σκουφάκι (σαν αυτά του ξενοδοχείου) και κάνετέ τα με το σεσουάρ με θερμό αέρα για κανένα λεπτάκι. Αν έχετε χρόνο άφηστε τη μάσκα να δράσει όσο προτείνεται, συνήθως 5 - 10 λεπτά. Δε θα πιστεύετε πόσο μεταξένια θα δείχνουν τα μαλλιά σας.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακουλουθήσετε με το Argan oil απλώνοντάς το τούφα τούφα ως την άκρη και κάνοντας τα ίδια βήματα. Φοβερά αποτελεσματικό, εξαιρετικά χρονοβόρο, καθώς θα χρειαστείτε κάμποση ώρα στο λούσιμο. Δε δικαιούστε όμως έστω κι ένα προσωπικό σπιτικό hair spa;
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση  περιμένω τα μηνύματα σας..