Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πώς να ψωνίσετε μια τρέσα!



Σήμερα θα μιλήσουμε για τρίχες. Τρίχες ίσιες, τρίχες κατσαρές, κοντές, μακριές. Λίγο πολύ όλες μας ζηλεύουμε τα μακριά λαμπερά μαλλιά, λίγες όμως καταφέρνουμε να τα αποκτήσουμε ή να τα διατηρήσουμε.
Ποια είναι λοιπόν η πιο προφανής λύση; Μια τρέσα.
Σίγουρα οι πιο πολλές από εσάς ξέρετε τι είναι αλλά ίσως αυτό που δεν ξέρετε είναι πως να διακρίνετε μια συνθετική από μια ανθρώπινη τρέσα και πώς να αγοράσετε το σωστό προϊόν.
Γι αυτό όταν πάτε να ζητήσετε μια τρέσα ζητάτε τρέσα μέτρου. Σας λέω λοιπόν και λάβετέ το σοβαρά υπόψη σας οτι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Δεν υφίσταται. Και θα σας πω ακριβώς το γιατί.
Καταρχάς ας εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε μια τρέσα μαλλιών. Πρόκειται λοιπόν για μια ποσότητα μαλλιών η οποία ράβεται πάνω σε μια τρέσα, την κοινή τρέσα που χρησιμοποιείται στη ραπτική. Για την ακρίβεια η ποσότητα αυτών των μαλλιών ζυγίζει 112,5 γρ (χωρίς τη συσκευασία). Τώρα το πόσο μεγάλη θα είναι (στο πλάτος) όταν αυτή η τρέσα ανοιχτεί είναι άλλη ιστορία. Και να σας πω την αλήθεια είναι κάτι που δε σας ενδιαφέρει.
 Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι τα γραμμάρια και όχι το πλάτος της. Μπορεί για παράδειγμα μια τρέσα να ζυγίζει 112,5 γραμμάρια και να είναι 2.10, μπορεί πάλι όμως να ζυγίζει 112,5 γρ και να είναι 1.5 μέτρο. Είτε έτσι είτε αλλιώς την ίδια ποσότητα μαλλιού αγοράζετε. Η μόνη διαφορά είναι οτι στην πρώτη περίπτωση η μια θα είναι αραιά ραμμένη και στη δεύτερη πυκνά ραμμένη.
 Σημασία πια έχει πώς αυτή η τρέσα θα κατανεμηθεί πάνω στο κεφάλι σας. Δηλαδή αν θα ραφτεί πάνω στο κεφάλι σας, αν θα ράψετε κλιπ πάνω σε αυτή, ή αν θα σας τη ράψουν πάνω σας χρησιμοποιώντας rings. 
Οπότε τρέσα μέτρου δεν υπάρχει. Άλλωστε δεν είναι πίτσα, μαλλιά είναι. Κι όποιος σας πουλάει κάτι τέτοιο σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Στην καλύτερη περίπτωση άντε να αγοράσετε τη μισή συσκευασία όπου ξέρετε τι παίρνετε.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε οτι στο εμπόριο υπάρχει τρέσα ανθρώπινη, συνθετική, μισή – μισή, τρέσα από αλογοουρά αλόγου, από βαμβάκι.
Ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσετε την ανθρώπινη τρίχα από την συνθετική είναι να κάνετε το εξής, αρχικά σε μια από τις τρίχες των μαλλιών σας: πιάστε μια τρίχα και με τα δάχτυλα σας πηγαίνετε στην αρχή με φορά προς τα κάτω και τη δεύτερη με φορά προς τα πάνω. Στη μια περίπτωση η αίσθηση θα είναι απαλή και λεία και στην δεύτερη τραχειά. Αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να νιώσετε και στην ανθρώπινη τρέσα. Γιατί αυτή είναι η αίσθηση που αφήνει το λέπι της τρίχας κάτι που στη συνθετική σαφώς και δεν συμβαίνει.
Υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος λίγο παρακινδυνευμένος μεν αλλά αποτελεσματικός. Καίτε μια τρίχα και μυρίζετε. Αν μυρίσει συνθετικό τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.
Συνιστώ τον πρώτο σαφώς για ευνόητους λόγους.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή αντίρρηση, κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο.

ΧΡΗΣΗ ΛΑΜΠΑΣ UV - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για τη  χρήση της uv λάμπας που χρησιμοποιείται για το μόνιμο και ημιμόνιμο μανικιούρ και τη συσχέτισή της με καρκίνο του δέρματος. Πριν ένα μήνα λοιπόν, το αμερικάνικο ινστιτούτο για τον καρκίνο του δέρματος έπειτα από μελέτες που διεξήγαγε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση της  λάμπας uv που χρησιμοποιείται κατά το μόνιμο μανικιούρ ενέχει ένα μικρό, αλλά όχι ασήμαντο ρίσκο, για την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος.