Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τριχόπτωση



Είναι γεγονός ότι ο μήνας Σεπτέμβριος όπως και ο Οκτώβρης, είναι "ένοχος" για την τριχόπτωση.
Θυμάμαι πάντα με το που έμπαινε ο Σεπτέμβρης ότι έβλεπα παντού μαλλιά. Στο μπάνιο , στο μαξιλάρι, στο πάτωμα. Καλά δε θα μιλήσω για τη βούρτσα μαλλιών μου. Κάθε φορά που χτενιζόμουν ένιωθα ότι δε θα μου μείνει τρίχα για τρίχα.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και φέτος εννοείται. Φανταστείτε ότι από το κεφάλι μας ημερησίως πέφτουν γύρω στις 100-150 τρίχες. Δεν φτάνει δηλαδή που πέφτουν έτσι κι αλλιώς, (βέβαια αναπληρώνονται) ξεκίνησε κι αυτή "ρημαδοτριχόπτωση" και κάπου εκεί είπα φτάνει. Κάτι πρέπει να κάνω. Πάντα άκουγα αυτή την κλασσική ατάκα, του τύπου "κάνε υπομονή". Είπα λοιπόν να δοκιμάσω κάτι πιο αποτελεσματικό από την υπομονή μου.

Σαμπουάν και αμπούλες τριχόπτωσης. 
Προς το παρόν άφησα για λίγο στην άκρη το σαμπουάν μου και χρησιμοποιώ μόνο της τριχόπτωσης.  Λούζω τα μαλλιά μου κανονικά , δίνοντας έμφαση στα προβληματικά σημεία και αφήνω το προϊόν να δράσει για λίγη ώρα πριν τα ξεπλύνω. Αμέσως μετά εφαρμόζω και την αντίστοιχη αμπούλα που έχω πάρει και κάνω απαλό μασάζ στο κεφάλι. Κι εκεί που λες τελείωσα, νιώθεις ξαφνικά το κεφάλι σου να σε παγώνει (αποτέλεσμα της υπεραιμίας που δημιουργεί το προϊόν). Και κάπως έτσι ξέρεις ότι όλη αυτή η διαδικασία στην οποία έχεις υποβάλλει τον εαυτό σου έχει αποτέλεσμα.
Δε θα σας πω ότι ξαφνικά σταμάτησα να μαδάω, ούτε ότι φύτρωσαν  μαλλιά από το πουθενά. Τις τελευταίες 10 μέρες όμως νιώθω ότι η τριχόπτωση μου έχει μειωθεί αισθητά και αυτό είναι ανακουφιστικό.
Τα προϊόντα πρόληψης κι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης  είναι αποτελεσματικά όταν πρόκειται για απλά καθημερινά περιστατικά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας μην περιμένετε θαύματα. Εκεί χρειάζεστε δερματολόγο. Εάν πάλι μιλάμε για έντονο στρες, κι όχι για το φυσιολογικό άγχος που όλοι γνωρίζουμε κι αντιμετωπίζουμε θα κάνετε πάλι άδικο κόπο και θα δώσετε άσκοπα χρήματα. Ηρεμία και πάλι ηρεμία είναι η λύση.
Τα εν λόγω προϊόντα θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την τριχόπτωση και θα κάνουν το χνούδι μαλλί όπου υπάρχει θύλακας. Κι αυτό ειναι κάτι που μπορώ να βεβαιώσω γιατι το χω δει να συμβαίνει. Θα δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα αν χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά το σαμπουάν μαζί με την αμπούλα του. Η θεραπεία κρατάει από 3 έως 4 εβδομάδες, οπότε θα δούμε τα αποτελέσματα σε 20 μέρες περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου